Jølstramuseet - Historie, mat, kunst og kultur

Adresse: Håvardtunvegen 10 Vis kart

Adresse: Håvardtunvegen 10

Jølstramuseet er ein oase rett ved E39 i Vassenden sentrum. Her er 12 gamle hus som ligg nydeleg til omkransa av ein naturhage. Vi har ei stor privat samling av eldre gjenstandar frå Jølster. Vi har kunstgalleri, matservering, konsertar , arrangerar møter og selskap for lukka lag.

Her finn du fred og ro i ein travel kvardag.

Jølstramuseet er eigd og dreven av Heidi Fossheim Årdal og Frode Årdal. Dei bur i tunet heile året.

Jølstramuseet er ikkje eit museum i tradisjonell forstand. På låven har vi kjøkken og servering av mat og drikke. Ein kan også få servert måltid mat i den gamle sperrestova eller eldhuset i tunet. Vår signalrett er Jølstraaure tilberedt på ulike måter. Den er sjølvfiska og tilberedt av oss. Vi er base for norsk fiskesenter som driv guiding etter ørreten i Jølstra.

Kunst og historiske gjenstander pryder veggane både i låven og i dei andre husa. Under Førde internasjonale folkemusikkfestival som vert arrangert i juli kvart år, er det konsertar rundt om i husa der musikken frå utanlandske og norske artistar bergtek deg.

Vis mer

Om denne aktiviteten

Camping

Jølstraholmen Camping AS

Avstand: 1,4 km
Overnatting Jølster? Da er Jølstraholmen Camping plassen for deg. Vi kan tilby standardhytter, luksushytter, leiligheter, caravan plasser med strøm, vann og avløp pluss mye mer. Alt er lokalisert i hjerte av Jølster. Campingplassen er utstyrt med et moderne sanitær anlegg, lekeplass for barna, vannsklie, badekulp, volleyballbane, bordtennis, minigolf, slakk line og mange flere aktiviteter for heile familien
Camping

Jølvassbu Camping

Avstand: 299 meter
Om du bare vil nyte ro og fred i naturskjønne omgivelser eller ha en aktiv ferie – hos oss kan du gjøre det meste. Du finner oss på Vassenden ved elva Jølstra.
Cabins

Jølsterlia Hyttetun - Hytter i naturperla Jølster

Avstand: 14,3 km
Hyttene ligg i rolege og barnevennelge omgjevnader midt i Jølster. Vi har flott utsikt til både Jostedalsbreen og mykje av Jølster. Jølster ligg sentralt på Vestlandet og mange tek dagsturar til Geiranger, Briksdalsbreen og Sognefjorden.