Omvisning i tunet

Vis kart

Vil du oppleve korleis folk i Jølster levde på 1700-talet og framover ? Du kjem inn i røykstovene , opplev atmosfæren og gjenstandane forfedrene måtte ha for å klare seg i kvardagen.

I Jølstramuseet viser vi rundt i Grindastova, Eldhuset og Strandstova. Alle stovene er frå Jølster. Grindastova er truleg eitt av dei eldste husa i Jølster. Eldhuset kjem frå Prestegarden på Ålhus og Strandstova med Strandsbua har stått på Strand, på sørsida av Jølstravatnet. I husa har vi gjenstandar frå Jølster si fortid. Vår samling av velbrukte og rester av bunader og andre plagg har betydd mye for rekonstrueringen av dei seks kvinnedraktene og to mannsdraktene i Jølster. Vi har pipa til Nikolai Astrup med monogram på, og utkast til nye turistfrimerker som han laga. Duken han laga til si mor 17 år gamal heng i Eldhuset. Du finn mellom anna ei flere tusen år gammel vakker steinøks, eit spinnhjul og ein gniestein fra vikingetiden. Vi kan vise dere spikjeklover, ,den første form for lampe vi hadde her i landet og vi har kart over alle gravfunn i bygda. Har du forresten sett et årelatingsjern før? Vi har det. Dessutan ei mengd gamle reiskap.

Vis mer
Camping

Jølvassbu Camping

Avstand: 155 meter
Om du bare vil nyte ro og fred i naturskjønne omgivelser eller ha en aktiv ferie – hos oss kan du gjøre det meste. Du finner oss på Vassenden ved elva Jølstra.
Cabins

Jølsterlia Hyttetun - Hytter i naturperla Jølster

Avstand: 14 km
Hyttene ligg i rolege og barnevennelge omgjevnader midt i Jølster. Vi har flott utsikt til både Jostedalsbreen og mykje av Jølster. Jølster ligg sentralt på Vestlandet og mange tek dagsturar til Geiranger, Briksdalsbreen og Sognefjorden.
Camping

Jølstraholmen Camping AS

Avstand: 1,7 km
Overnatting Jølster? Da er Jølstraholmen Camping plassen for deg. Vi kan tilby standardhytter, luksushytter, leiligheter, caravan plasser med strøm, vann og avløp pluss mye mer. Alt er lokalisert i hjerte av Jølster. Campingplassen er utstyrt med et moderne sanitær anlegg, lekeplass for barna, vannsklie, badekulp, volleyballbane, bordtennis, minigolf, slakk line og mange flere aktiviteter for heile familien