Utforskaren april

Dato: Fredag 27 apr 2018

«Dette har eg ikkje prøvd før, så det får eg sikkert til!» Er du som Pippi; optimistisk, nysgjerrig, likar å gjere ting på nye måtar, prøve nye aktivitetar og kanskje ein smule konkurransemenneske som likar ei utfordring? Då er denne pakken heilt perfekt!

«Ete fysst»
I Sunnfjord seier vi «ete fysst». Så då var det heilt sjølvsagt at ei slik aktivitetshelg i Sunnfjord må starte med litt god mat i magen – vi et fysst

FREDAG:
Kl. 18:00 – 22:00 Velkommen til Jølster i Fjordamattunet - http://fjordamattunet.no

Vi ønskjer dykk velkomne i vakre Fjordamattunet. Her får ein møte eit godt vertskap og de vil få mykje nyttig kunnskap om tradisjonsbakst. Kari i Dala har vore med og forfatta fleire kokebøker og ho deler gladeleg av sin kunnskap med andre. Denne kvelden er det pizzabaking som står på programmet. Her får alle komponere sin eigen pizza og desse blir sjølvsagt steikt i den vedfyrte steinomnen til Kari.

Dette er for alle, og ingen behov for utstyr eller forkunnskap av noko slag.
Her får ein mat, heimelaga rabarbrasaft, kokekaffi/te og litt attåt kaffien.

Her vil ein også få informasjon om helga, og ha høve til å stille spørsmål om det er noko ein lurer på. Ein vil også møte andre som skal være med på opplevingshelga.

LAURDAG:
Kl. 10:30 – 16:00 Guida vårtopptur med sykkeltransport - https://www.tilfjellsas.no

Har du nokon gong slengt skia på sekken og sykla til dit du skal starte toppturen? Bli med og prøv då vel! Det kan nesten ikkje blir finare enn vårtopptur i Jølster, Astrup sitt rike. Snøen dekkjer fjelltoppane, dalane byrjar å bli frodige, og jaggu santen er det gode moglegheiter for puddersnø! Og om den skulle glimre med sitt fråvær, kan vi kanskje kaste skjorta oppover bakkane og la årets første brunfarge få feste tak.
Vi reiser på jakt etter den gode snøen, den finaste utsikta eller den beste solsida alt etter forhold og vêr, og vi tilpassar turen etter gruppa. Enkel til moderat tur.

På denne turen treng ein å ta med seg eige skiutstyr og det ein treng av ekstrautstyr som hjelm, sol- og skibriller, stavar, truger om ein står på brett, feller om ein står på ski, sekk til niste og klesbyte (ca. 30-40 liters sekk), solkrem og gode klede (noko ull, noko vasstett og noko vindtett m/skifte).

Ein må også ha eige skredutstyr: søkestong, spade og sendar/mottakar.

SØNDAG:
Kl. 11:00 – 13:00 Aktivitetar på Lunde turiststasjon - http://www.turiststasjon.no


Velkommen til eit eldorado av ein plass! Her kan ein boltre seg i artige aktivitetar og konkurransar som ein mest truleg ikkje har prøvd seg på før, for eksempel rodeo-okse, øksekasting, laserleirdueskyting og bungy running. Har du ikkje prøvd det før? Då får du det sikkert til!

Ein treng ikkje noko utstyr eller forkunnskap for å gjennomføre desse aktivitetane.
Aktivitetane blir både ute og inne, så kle deg etter vêret.
Lett servering i låven

I Jølster har vi ikkje t-bane, trikk eller tog, og bussen går ikkje så ofte, så her må ein sjølv sørge for å komme seg mellom overnattingsplass og aktivitetane. Eigen bil eller samkøyring er ein fordel.

Show more

Bestill nå

Available on: 27.04.2018
Aktivitet Totalpris
Loading