Sunnfjordruta 2019 - Vårens vakraste skieventyr

Med utallige toppar i lille Jølster er dette verkeleg eit mekka for den som vil utforske fjella med ski på beina.

Her finn du garantert ei urørt fjellside. Mange av toppane er lett tilgjengelig og det er opparbeida fleire toppturparkeringar. Sjå video når skipatruljen besøkte jølster, og ikkje minst vinterens heftigste og flottaste guida topptur pakke, Sunnfjordruta.

Sunnfjordruta 2019

BESTILL FØR 24 desember og få pakken til 6900kr pr person (ordinær pris 8500kr)

Praktisk om turen
Da turen innebærer flere lange dager på rad i fjellet, er det nødvendig med god fysisk form og erfaring på ski. Videre er det verdt å nevne at vær, vind, og skredfare kan medføre endringer i ruta. Dette vurderes fortløpende av erfarne guider, som også tar del på turen fra start til slutt. I løpet av turen tilbringer vi mesteparten av tiden med ski på beina, men det vil også bli noe gåing med skiene festet på sekken. Gåingen vil være i form av transportetappene etter at vi har kommet ned fra fjellet og frem til ny hytte.

Ankomstdag (04.04) – Jølstraholmen Camping
Den første dagen bruker vi til å bli litt kjent, spise middag sammen, og pakke og gjøre klar sekker og utstyr. Alt ekstra pikkpakk som ikke skal med på turen legges igjen her. Det er også muligheter til å klatre om noen ønsker det. Vi tar en prat om turen, ser litt på kartet og slapper av før vi kryper til sengs.

Dag 1 (05.04) , etappe Dvergsdalen – Salsegga – Sægrov – Kjøsnesfjorden
Ca. 9 km på ski med 800 hm stigning. Avsluttes med ca. 5 km gåtur
Turen starter i Dvergsdalen og går over Salsegga og videre ned på ski til Kjøsnesfjorden. Utsikten på toppen er enestående, med høye fjell og dype fjorder over alt hvor du vender blikket. Vi har også tid til en litt lengre lunch om været tillater det. Om isen har gått, blir vi hentet med båt når vi er vel nede. Vi bor på Kjøsnes Feriehytter, hvor vi spiser en god middag med noe godt i glasset.

Dag 2 (06.04) , etappe Skei – Storaksla – Bjørga – Befringsdalen – Stardalen
Ca. 22 km på ski med 1300 hm stigning. Avsluttes med ca. 5 km gåtur.
Første etappe er inn til Skei, enten til fots eller med båt. Fra Skei går vi opp en grusvei til snøgrensa, hvor vi starter oppstigningen til Storaksla. Dette er en lang dag hvor i holder tempoet oppe. Samtidig er terrenget spennende med mye variasjon, og ikke minst en utrolig utsikt oppe på Tortnegrøegga (dette står ikke i overskriften for dagen?), med utsikt til både Jostedalsbreen, Myklebustbreen og Grovabreen. Vel nede i Stardalen bor vi hos Jakob på Stardalen Hyttegrend..

Dag 3 (07.04) , etappe Stardalen – Veiteberg – Snønipa – Haugadalen - Stardalen
Ca. 22 km på ski med 1500 hm stigning. Avsluttes med ca. 5 km gåtur.
Første etappe går vi med ski på sekken innover Stardalen på asfalt. Dagens mål er Sunnfjords juvel og høyeste topp, Snønipa. Turen er lang og går delvis over bre. Vel nede igjen får vi transport tilbake til Jølstraholmen, deretter heimreise.

Om en ønsker kan en forlenge opphaldet med ekstra natt på Jølstraholmen for kr 500 ekstra pr person.

Vis mer